Så var den äntligen över . Den stora dagen.

Jag tror att jag var vaken varje timme inatt. Har sett på klockan 01.00, 02.00

Senast klockan klockan 04.00 sneglade jag på klockaradion. Somnade aldrig om, sen efteråt. Vi steg upp sen 05.05 orkade inte vänta mer då.

Upp och hoppa. Koka kaffe och packa väskan med youghurt, musli ,kaffe muggar, sallad och en mjölkskvätt.

Sen kunde vi inte säga till dottern vart vi skulle . Inte heller äta innan. Jag tror att hon tänkte: den här veckan börjar inte bra. Inte bra alls. ..

Vi satte oss i bilen vid 05.45 och körde iväg söderut. Och hon vet direkt ,att om svänger vänster , vid nya vägen så betyder det : fara, inte bra . Sjukhus , Nej Nej Nej .Jag vill inte !

Varför är det så mörkt ? Varför åker vi den här vägen ? Var är Andersson ? Hon väntar på mig i skolan ? Så många frågor och inga bra svar hon ville ha…

När vi kom närmare Vasa skulle vi ha embla plåstren på händerna . Men vi fick stanna bilen på en parkering för att få dit dem .Sen var det en ren tur att jag tagit med mig vantarna så vi lade dem på så hon slapp se ,plåstren

Som hon skrek. Nej Nej Nej . PAPPA SVÄNG OM ! Jag vill inte .

Jag lunde känna hennes panik under skinnet.. Och jag kunde bara finnas till hands . Bara finnas där. Trösta men inte så mycket mer.

Nalle fick följa med . Han brukar inte vara så intresserad av längre bilresor men han visste han behövdes idag. Lite extra mycket. Eftersom hon hade svårt att lugna ner sig så fick hon en saft ,som smakade BLÄH .

Hon var jnte alls nöjd med det som bjöds. Sen insåg att hon nog blivit lurad för hon blev alldeles groggig av den . Benen bar inte och ögonlocket blev jätte jätte tunga.

Vantarna behöll vi på. Sen när det var dags att gå in , fick hon sitta i min famn .

Sköterskorna var fantastiska och visste de hade att göra med ett väldigt skrämt barn. Väldigt rädd liten flicka.

De frågade om Nallen hade ont nånstans . Vad han hette och om han behövde få plåster på nåt sår .

Jo, han hade sjukt i armen , hette Nallen och vill ha ett plåster på sin arm . För den e så sjuk.

De visade masken. Om han andas i den så får han frisk luft. Han fick lägga sig i sängen brevid oss. Sen frågade de om hon ville prova masken . Att den gröna ballongen skulle bli större och sen mindre …

Hon ville testa. Så under tiden rattade de på monitoren och några knappar, så hon somnade av den ” friska” luften.

De lyfte upp henne på sängen .Berömde oss båda ,att det gick bra. Tyckte det var bra jag hade hållit mig lugn och sansad. Att det lättade för henne och oss båda.

Sen visade de ut mig ur salen. Då kom tårarna . 😢

Fast jag visste hon var i goda händer.

Under tiden vi väntade i väntrummet så åt vi morgonmålet och drack kaffet vi hade haft med oss Så gott det smakade 1 och en halv timme efter vi hade stigit upp. Sen var det bara att vänta . Att få in henne till uppvaket efter allt ståhej .

Jag fick gå in till henne vid 10 och hon vaknadestrax efteråt. Ville nästan direkt stiga upp . Vi fick lite lirka med henne att hon ännu inte var så stark på benen. Att hon skulle få glass om en stund. Fast vi började med en trip och Katten Gustav på tv . Då visade de ochså Nalle . Att han ochså hade fått en syrgasmask som han skulle få behålla😃

Sen satt vi och väntade lite så hon blev klarare i huvudet , mådde bra och att de gav oss klar teccken för hemfärd. Visa oss medicinen och sen fick vi åka .

Vi fick med oss 2 st mölktänder hem. En från övre käken och en från undre käken . Sen var det 2 tänder som blev lappade. Och alla tänder fint putsade nu .

De sade när vi åkte hem att idag blir en vilodag och inte mycket ståhej. Inget cyklande eller liknade. Och bara kall mat samt släta youghurter, krämer och glass. Och det var väl det bästa av alla de sorterna😄. Inte ens tandkräm skulle vi använda de 2 första dagarna. Bara vatten?

Vi var hemma lite över 2 i stan . Allltså 14 tiden Måste hämta lite ” kallmat” så hon har nåt att äta.

Sen har vi ordagrannt tagit det lugnt hela resten av dagen även Nalle var tvungen att vila sig.

Nu är jag glad och tacksam över att denna dagen äntligen är bakom oss. Tack alla som tänkt på oss idag❤och gett oss styrka.Glad, lycklig, modig och stolt dotter ❤. Vi är alla i familjen stolt över henne att hon fixat dagen så bra idag 💕

Nu är kloclan lite över 20.30 och jag är glad för att vi kan lägga oss tidigt .Natti . 🖑Vi syns imoro

Annonser

4 reaktioner på ”Så var den äntligen över . Den stora dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s