Bullar blev det i måndags

Ja, det var ju  kanel bullens dag i söndags , för snart en vecka sedan . Men då hade jag ingen lust att baka bullar. Men på måndagen efter jobb då dottern for iväg till ishockey skolan med sin pappa  , då åkte jag för att köpa ingredienser till kanelbullar

Jag lagade på en halv liter laktosfri mjölk. Med färsk jäst den här gången . För det mesta har jag nog färsk jäst men ibland har jag även använt torr jäst. Bra att kunna använda av båda sorter. Vanligtvis gör jag fyllning av smör som är lite smält , bara för att det då är lättare att breda ut. Kanel och socker blandning och sen rulla ihop och skära i lagom stora bitar .

Den här gången gjorde jag fyllningen lite annorlunda . Med farinsocker, vaniljsocker och smör. Blandade ihop allt och sen bredde jag ut det på utkavlad deg . Sen när jag har flera plåtar fulla så penslar jag med ägg och lägger pärlsocker ovanpå.

Jag lade de flesta bullarna i frysen . Jag inbillade mig om att de skulle få vara där lite längre och att man eventuellt har bullar att bjuda på om det någon gång kommer in in nån . 

Grabbarna hittade min bunke omgående . 

De tyckte jag hade gjort sket goa bullar , som yngsta grabben uttryckte det.

Det betyget är jag dock nöjd med 

 

4 reaktioner på ”Bullar blev det i måndags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s