Nu gĂ„r det undan ….

NÀr man inleder första dagen pÄ veckan vilket jag tycker Àr mÄndag sÄ gÄr det undan sedan med resten av veckan .Somliga sÀger att veckan börjar med söndag men det fÄr stÄ för dem .Min vecka startar med mÄndag, sÄ de sÄ! Nu Àr i alla fall mÄndagen hÀr och min första lediga vardag pÄ vinterledigheten. Solen skiner nu sÄ jag klagar inte. Den börjar pÄ bÀsta sÀttet.

Nu Àr det dÄ frÄgan vad ja skall göra idag för att fÄ allt jag vill hinna med det jag vill hinna med utan att stressa ihjÀl mig för att göra det jag vill göra. Jag vill vara ute sÄ mycket som möjligt nÀr solen visar sig. Röra pÄ mig.

Och nu tÀnker jag inte prioritera stÀdning, plockning matlagning , plock i diskmaskinen eller tvÀttmaskinen och sÄnt dÀr trÄkigt hushÄllsgöra som alltid finns att göra . Mer Àn tillrÀckligt av .

Jag hann sÀtta mig ner i soffan vid 12 tiden lade  min laptop i knÀt och började med att skriva pÄ ett inlÀgg. Men sÄ kom solen fram och jag vÀljer att gÄ ut i stÀllet. PÄ vintern  och nÀr det regnar dÄ kan man sitta inne. SÄ jag gick ut och började med att hjÀlpa VÄren pÄ traven . NÀr jag börjadde var det en del snö och is pÄ plattorna . VÀldigt retsamt och större risk för att halka. . Efter det plockade jag ihop lite saker att föra till eko rosk i staden . De har öppet frÄn 14 pÄ mÄndagar. SÄ blev hjÀlpköks trappan tömd . maken kom hem dÄ jag gav instruktioner Ät min 15 Äring att han kunde skala potÀter ifall han vi Àter nÄt idag.

Jag tÀnker göra det jag vill och faller mig pÄ Och idag föll det pÄ mig att jag vill inleda min trÀning ute. Jag har egentligen trÀnings ledig dag men jag kunde inte hÄlla mig dÄ vÀdret var sÄ vackert . Och jag hade lust att testa . HÀrligt med ute spring efter ett halvt Ärs paus. Det blev inte riktigt 5 km men nÀst intill och jag Àr nöjd med det eftersom det var en trÀning som blev av fast jag har paus dag .

Efter mat och dusch sÄ bestÀmde jag mig för att bilen behöver en dammsugning. Alltid hÀrligt med en ren bil, inuti i alla fall. I samma veva som jag ÀndÄ var ute sÄ tog jag ned belysningen som lyst upp terass och balkongen. nu blev det vÀldigt mörkt men jag vill inte ha jul belysning mera i Är .

Dottern har varit ute nĂ€stan hela dagen och lekt med Melvin i snön. SĂ„ att göra nĂ„t ute Ă€r bara ett plus för att fĂ„ ut dottern samtidigt. . Hann plocka upp alla leksaker frĂ„n hennes rum  Och det var  en del jobb.Som en 10 Ă„ring kan fixa sĂ„ det börjar se ut….. SĂ„g ut som ett bomb nedslag….Nu Ă€r det plockat i alla fall.

Nu Àr det kvÀll , lite kvar Àn idag , lite hÀmtning av matvaror som behövs . Sen Àr jag relativt nöjd med min första vinter semester dag

2 reaktioner pĂ„ ”Nu gĂ„r det undan ….

  1. Hoppas ert vackra vĂ€der fortsĂ€tter! Samma diskussion i vĂ„rt hus. Veckan börjar, enligt alla almanackor i USA pĂ„ SÖNDAG. Enligt mig börjar veckan pĂ„ MÅNDAGEN! Och dĂ€rmed basta! 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s